Η μακαρονάδα του Φτωχού
Θα χρειαστούμε:
-Ένα πακέτο μακαρόνια
-2-3 σκελίδες σκόρδο
-ρίγανη
-λάδι
Εκτελέση:
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Δεν τα βρέχουμε. Στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το σκόρδο ψιλοκομμένο και τη ρίγανη. Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Απολαμβάνουμε.
Δική μου παραλλαγή:
Μαζί με το σκόρδο τσιγαρίζουμε και λίγο μπέικον ψιλοκομμένο. Στο πιάτο όταν σερβίρουμε ανακατεύουμε τα μακαρόνια με μια κουταλιά της σούπας τυρί philadelphia και πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα.
Τώρα βέβαια δεν έχουμε την μακαρονάδα του φτωχού, αλλά τη μακαρονάδα του φοιτητή!
Καλή σας όρεξη!!!
-Ένα πακέτο μακαρόνια
-2-3 σκελίδες σκόρδο
-ρίγανη
-λάδι
Εκτελέση:
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Δεν τα βρέχουμε. Στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το σκόρδο ψιλοκομμένο και τη ρίγανη. Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Απολαμβάνουμε.
Δική μου παραλλαγή:
Μαζί με το σκόρδο τσιγαρίζουμε και λίγο μπέικον ψιλοκομμένο. Στο πιάτο όταν σερβίρουμε ανακατεύουμε τα μακαρόνια με μια κουταλιά της σούπας τυρί philadelphia και πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα.
Τώρα βέβαια δεν έχουμε την μακαρονάδα του φτωχού, αλλά τη μακαρονάδα του φοιτητή!
Καλή σας όρεξη!!!
17 σχόλια:
Ψυχωσάρα με το μπέικον, έ???
Εμένα η συνταγή μου για τη μακαρονάδα του φοιτητή πάει κάπως έτσι:
Φτιάχνουμε μία πολύ μεγάλη σαλάτα, τη γνωστή αγγουροντομάτα.
Τη χωρίζουμε στα 2.
Από τη μισή, αφαιρούμε τα αγγούρια και ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα να βράζει.
Ταυτόχρονα σε μία άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε τα μακαρόνια.
Σε λίγο, πετάμε το περιεχόμενο της μίας κατσαρόλας στην άλλη και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτάκια παρεούλα.
Έτσι, έχουμε μία σαλάτα και μία gourmet μακαροναδούλα έτοιμες για το δείπνο μας!!
Βρε πότε πρόλαβες; Ακόμα δεν το ανέβασα...
Δοκίμασε και την εξής παραλλαγή στη δική μου, χωρίς το μπέικον κτλ.. Όπως την έχεις μπροστά σου στο πιάτο και έχεις κόψει και την αγγουροντομάτα, διαλλέγεις μερικές ντομάτες και τις ανακατεύεις με τη μακαρονάδα σου...το κάτι άλλο...
;)
Nomizw oti se exw parei xabari!
Petas pantou to filadelfia kai to beikon kai ginontai ola mourlia!
Egw me tin ketsap eimai kai ligotero lipari kai pio FTINI!
;-))
gogo, τυχαία ήταν τα παραδείγματα...δεν έχω κάτι με τίποτα από τα δύο...και με κέτσαπ ωραίο θα γίνει. Το έχω κάνει κι εγώ και τώρα που το σκέφτομαι είναι και πιο φοιτητικό...
;))
Το πιστεύετε πως ενώ λατρεύω τη ντομάτα σιχαίνομαι το κέτσαπ???Πώς γίνεται δέν το έχω καταλάβει, ειλικρινά δέ θέλω να ακουμπάει σε κανένα φαγητό μου!!
Πολύ καλό αυτό patsiouri! Να σκεφτείς ότι έχω φίλους που σιχαίνονται την ντομάτα και έχουν ψύχωση με την κέτσαπ! Δεν ξέρω τι είναι πιο φυσιολογικό, άλλωστε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Η δική σου προτίμηση όμως είναι σίγουρα πιο υγιεινή!
:)
Ha! Βλέπω πρέπει να επιστρέψω με συνταγή θανάτου γιατί εσύ κοντεύεις να γίνεις η Βέφα!
Ωραίο πιάτο!(το σκεύος) Thank's για τη συνταγή!
χαλαρα ψηφιζω τη μακαροναδα του φοιτητη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ωραίο και απλό πιάτο - το σκόρδο είναι κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο σουξέ της φύσης.
Πάντως φαίνεται ότι το Philadelphia το δουλεύεις πολύ lol
νικόλα, όχι και βέφα! Ο Μαμαλάκης...;Ρ
€lisavet, εγώ ευχαριστώ για την προτίμηση στις συνταγές μου...;)
mtdoggie, και του φτωχού νοστιμότατη είναι...την αδικεί η σύγκριση μόνο..:Ρ
exitmusician, το σκόρδο πάει σχεδόν παντού. Αν δεν το παρακάνουμε νοστιμεύει πολύ τα φαγητά. Όσο για το philadelphia, δεν το δουλεύω τόσο πολύ...τυχαίο είναι...;)
Το ίδιο ζόρι τραβάω με τον κιμά...ενώ τρελλαίνομαι για μπιφτέκια, κεφτεδάκια, κρεατόπιττες, παστίτσια κτλ..άν μου πείς να φάω μακαρόνια με κιμά θα ξεράσω επί τόπου!!!
patsiouri, αυτό κι αν είναι παραξενιά...;ΡΡΡ
Μα ρίχνουμε ποτέ νερό πάνω από τα μακαρόνια μετά το σούρωμα;;;ιχχχ...!!!
Όχι όλοι...πολλοί τα βρέχουν με κρύο νερό όταν τα σουρώνουν ;)
Και πεινάω ρε γαμώτο!!! Πάω αμέσως να τη φτιάξω!!!!!! ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!
:))))))))))))))))))))))))))))))))
Χαίρομαι που σου έκανα το τραπέζι κωλόγρια...καλή όρεξη!!!
:)))))
Δημοσίευση σχολίου