Πέμπτη, Ιουνίου 08, 2006

Κάφροι!!!

Είχαν δεν είχαν αυτή τη φορά τα κατάφεραν. Κατάφεραν να καταστρέψουν εντελώς ό,τι δημιούργησε η ελεύθερη συμμετοχή σε έναν ανοιχτό μη ελεγχόμενο χώρο.

Με καλοπροαίρετη διάθεση όλοι συμμετέχουμε σε ανοιχτά blog σεβόμενοι ο ένας τη δουλειά του άλλου και περιμένουμε αυτό να έχει και την ανάλογη ανταπόκριση. Περιμένουμε η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη και περισσότεροι ιστολόγοι να αγκαλιάσουν την προσπάθεια. Περιμένουμε να δημιουργηθούν κι άλλα τέτοια ιστολόγια, που θα ομορφαίνουν τη μπλογκόσφαιρα.

Δυστυχώς, μερικοί υπάνθρωποι, γεμάτοι συμπλέγματα και αισθήματα εχθρικά(δεν πρέπει να χωνεύουν ούτε τα έντερά τους...), χωρίς καμία αιτία, καταστρέφουν ό,τι έχουν καλοπροαίρετα δημιουργήσει και αφήσει ελεύθερο οι υπόλοιποι. Και βέβαια, δεν είναι η δουλειά όλων μας που πάει χαμένη στα αζήτητα, αλλά αυτή η συμπεριφορά μας κάνει να αναλογιζόμαστε για άλλα πράγματα πολύ πιο σημαντικά από μερικά post, που μπορούμε να αποκαταστήσουμε.

Είναι η ζημιά που προκαλούν στη δημοκρατική και φιλελεύθερη συνείδησή μας. Στη συμπεριφορά μας ως πολίτες. Στην κοινωνική μας συναναστροφή. Για αυτούς τους περιθωριακούς και παρασιτικά ζώντες, χωρίς προσωπική ζωή και χωρίς αυτοεκτίμηση, θεσπίζονται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Θρασύδειλοι και κακομοίρηδες. Παράσιτα της κοινωνίας. Για κάτι τέτοιους τύπους δε θα καταφέρουμε ποτέ να φτάσουμε στις ιδεατές πολιτείες, που πολλοί έχουν οραματιστεί. Για αυτούς κάθε πραγματικά αταξική, αναρχική και χωρίς διακρίσεις κοινωνία θα παραμείνει ουτοπική. Οι μεγαλύτεροι φασίστες δεν είναι αυτοί που έχουν ιδέες ακραίες και ρατσιστικές, που μεταχειρίζονται μεθόδους αντιδημοκρατικές, που καταπατούν τις φιλελεύθερες αξίες. Οι μεγαλύτεροι φασίστες είναι αυτοί που οπλίζουν με επιχειρήματα τους πρώτους και τους δίνουν τις αφορμές που χρειάζονται για να θέσουν σε απειλή κάθε ελευθερία και κάθε δημοκρατική διαδικασία.

Είναι, λοιπόν, όλοι αυτοί όχι μόνο ενοχλητικοί και εκνευριστικοί, αλλά επικίνδυνοι. Πραγματικά δεν ξέρω αν εσκεμμένα κάποιος ή κάποιοι θέλουν να θέσουν υπό αμφισβήτηση τέτοιες προσπάθειες, όπως είναι τα παράθυρα, αλλά εγώ θέλω να πιστεύω πως ό,τι έκαναν το έκαναν χωρίς σκοπιμότητα, απλά και μόνο για να παίξουν με τα νεύρα μας. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν παύουν να είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία, τη δημοκρατία, τους συνανθρώπους τους, για τους εαυτούς τους τους ίδιους.

Σήμερα κατέστρεψαν ένα blog. Αύριο τι;

3 σχόλια:

efpalinos είπε...

νιααααααρρρρ, παράκληση να μη συγχίζεται υπερβολικά ο σπιτογατούλης μας!!

Ρε συ, βάνδαλοι, βέβηλοι, καταπατητές και του συναφιού πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν - η καταστροφή ενός έργου δίνει έναυσμα για τη δημιουργία κάποιου άλλου (βλέπε γκραφίτι αρτιστες, Ντουσαμπ, κλπ,κλπ).. λαιφ γκοουζ ον...σε λα βι και πουτς λε βα.. μη τρελαθούμε λοιπόν ότι ΤΩΡΑ κινδυνεύει η δημοκρακρατία που έχουμε τώρα! Ίσως και να τη βοηθάει και να δίνει ωραίο υπόθετο για ενδιαφέρουσα συζίτισι ..νιααααρρρ!

pascal είπε...

Άσε, μην ασχολείσαι. οι λαμάκες υπάρχουν παντού.

Σπιτόγατος είπε...

Μα δε γίνεται. Μας έχουν πνίξει...