Παρασκευή, Φεβρουαρίου 02, 2007

Σπαγγέτι με σολομό

Το είχα μέρες στο μυαλό αλλά ο Νικόλας με έκανε να επισπεύσω την απόφαση. Σήμερα θα σας αποκαλύψω ένα από τα πολλά ταλέντα μου. Όπως έχετε ήδη καταλάβει, ναι ο Σπιτόγατος μαγειρεύει. Και μαγειρεύει καλά. Δηλαδή όχι απλώς καλά. Θα μπορούσε να είναι σεφ!
Αλλά ας μην περιαυτολογώ.

Από σήμερα, λοιπόν, θα σας αποκαλύπτω μερικές από τις σπεσιαλιτέ μου. Σήμερα θα μαγειρέψουμε σπαγγέτι με σολομό. Δηλαδή για την ακρίβεια το έχω ήδη μαγειρέψει αλλά είναι μια καλή πρόταση για όλους σας για το αποψινό δείπνο ή για αύριο το μεσημέρι.

Θα χρειαστείτε:

Ένα (1) πακέτο συσκευασμένο καπνιστό σολομό.
4-5 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. κρέμμα γάλακτος
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
μισό (1/2) ποτήρι του νερού λευκό κρασί ή βότκα ή τσίπουρο ή ό,τι θέτε
αλάτι, πιπέρι
ένα (1) πακέτο μακαρόνια για σπαγγέτι













Μπράβο κουράγιο!
Να το έχω μπροστά μου και να κάνω υπομονή μέχρι να το βγάλω φωτογραφία...

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τεμαχίζουμε το σολομό σε μπουκιές. Τα τσιγαρίζουμε μαζί με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι γουόκ ή, αν δεν έχουμε, σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ή όπου μας κάνει κέφι. Εγώ το φτιάχνω σε γουόκ. Αφού πάρουν χρώμα (ξέρετε εσείς...) τα σβήνουμε με το κρασί ή το ποτό που έχουμε επιλέξει. Εγώ τα σβήνω με κρασί. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αμέσως μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει (ξέρετε εσείς...). Αφού δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατέβουμε. Το αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια. Ξέρετε αλντέντε. Δεν τα τσιγαρίζουμε με λάδι ή βούτυρο όπως κάνει η μαμά μας. Εμείς τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και τα ανακατέβουμε καλά. Σερβίρουμε και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα. Αν δε θέλετε παρμεζάνα βάλτε ό,τι τυρί θέλετε. Μη βάζετε και καθόλου αν δε θέλετε. Εγώ βάζω παρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη.

:)

Υ.Γ.: Και ένα μυστικό. Αν χρησιμοποιείτε παρμεζάνα να την αφήνετε για λίγο έξω από το ψυγείο πριν την τρίψετε για να μαλακώσει και να τρίβεται ευκολότερα.
Καλή επιτυχία.

16 σχόλια:

natasha είπε...

Φαίνεται νόστιμο!!! Τώρα πεινάω...

ci είπε...

ΑΑ!! Έκανα και ζουμ στη φωτό, ό,τι πρέπει για wallpaper :D

Σπιτόγατος είπε...

Στην κουζίνα γρήγορα και οι δυο σας!!
Εύκολο είναι...;)

*little angel* είπε...

Ωραια μου ελυσες το προβλημα του αυριανου φαγητου! Thanx for the idea!

Σπιτόγατος είπε...

Χαίρομαι να βοηθάω!!
;)

Ανώνυμος είπε...

ναι, καλά, εμένα μόνο να χαλάσω τη διαιτά μου με βοηθάς! σπουδαία βοήθεια! ;)

το κουράγιο σου πάντως είναι όντως αξιοθαύμαστο, εγώ θα έβγαζα φωτογραφία το άδειο πιάτο με τα τρίμματα της παρμεζάνας :ΡΡPP

snikolas είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε βλέπω super φαγητό! :)

Σπιτόγατος είπε...

deadend, χίλια συγγνώμη. δεν ήξερα για τη δίαιτά σου...αν και το συγκεκριμένο δεν είναι πολύ βαρύ. Αν βάλεις και κρέμα γάλακτος light, μια χαρά θα είναι ;)

νικόλα, το φαγητό είναι αφιερωμένο σε σένα που μου θύμισες ότι ήθελα να κάνω ποστ συνταγές. Κι εσύ καλός όμως είσαι. Συνέχισε την καλή προσπάθεια και θα φτιάξεις κι εσύ αριστουργήματα...:ΡΡΡ

raffinata είπε...

Συγνώμη που ήρθα απρόσκλητη στο σπιτικό σου, αλλά με τράβηξε ΤΟ πιάτο με τα μακαρόνια... σε προσλαμβάνω πάραυτα ως προσωπικό μου σεφ ;)

Σπιτόγατος είπε...

Όταν μαγειρεύω είναι ευπρόσδεκτοι όλοι!
Όσο για την πρόταση εργασίας θα πρέπει πρώτα να τα βρούμε με την αμοιβή...είμαι λογικός άνθρωπος. Δεν έχω υπερβολικές απαιτήσεις...

*little angel* είπε...

Αγαπητε Σπιτογατε, την επομενη φορα που μαγειρεψεις μη μας ξεχασεις!:P

Σπιτόγατος είπε...

Μπράβο επιτυχία ο σολομός!!!
Μην ανησυχείς little angel δε θα ξεχάσω κανένα!

ViSta είπε...

Την ξέρω αυτήν την σάλτσα. Πολύ νόστιμη :-)
Εγώ την φτιάχνω (έτσι μου έμαθε ο Ιταλός πρώην σύζυγος) με ταλιατέλες. Σε Spaghetti δένουν σάλτσες του τύπου carbonara, arabiata, basilico (ντομάτας) ή και κρασιού (με μύδια και μικρά θαλασσινά).

Σπιτόγατος είπε...

Να και κάποιος που ξέρει πιο πολλά από μένα...ευχαριστώ πολύ vista. Πάντως εμένα μια χαρά μου δένει αυτή σε σπαγγέτι. ;)

patsiouri είπε...

Άχ, άν ζούσαμε στην Αμερική θα θησαυρίζαμε, θα γινόμασταν όλοι οι bloggers και αναγνώστες τετράπαχοι και μετά θα κάναμε μήνυση στη google και στο σπιτόγατο όπως ο χοντρός με τα Mc Donalds!!! Και πίσω στη σκληρή πραγματικότητα ο χοντρός μας στέλνει φιλάκια από Brazil κι εγώ για μία ακόμα φορά χαίρομαι που δέν παχαίνω, αύριο έχει κουζίνα, γιάμ γιάμ!

Σπιτόγατος είπε...

Α, όλα κι όλα...Εγώ όπως είδες δίνω και συμβουλές πως να γίνει η συνταγή διαιτητική...
Εγώ σήμερα δε μαγειρεύω...