Τετάρτη, Μαΐου 31, 2006

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Είναι επτά μήνες που έχω κόψει το κάπνισμα και αισθάνομαι άλλος άνθρωπος. Αισθάνομαι πραγματικά νέος. Δεν ξυπνώ πλέον με βήχα το πρωί. Δε λαχανιάζω εύκολα όταν ανεβαίνω σκαλιά. Ανασαίνω πιο βαθυά. Έχω πάντα δροσερή αναπνοή.
Με βοήθησε βέβαια και το γεγονός ότι ξεκινούσα τότε χημειοθεραπείες. Το έκοψα ευκολότερα. Τώρα, όμως, που τελείωσε αυτή η περιπέτεια θα μπορούσα να το ξαναρχίσω. Γιατί εμένα μου άρεσε το κάπνισμα. Μου άρεσε η γεύση, το άρωμα του καπνού. Τους ολοκάθαρους πνεύμονες, όμως, που απέκτησα δε θέλω να τους ξαναμαυρίσω.
Είμαι ένας καινούριος, άλλος άνθρωπος. Νέος και υγιής.
Ποτέ ξανά δεν πρόκειται να έχω αυτοκαταστροφικές συνήθειες...

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2006

Το βρήκα

Τελικά το βρήκα από τύχη πως να βάλω links!!!
Θα ασχοληθώ αργότερα όμως ή ίσως και αύριο.

LINKS

Ως γνωστόν είμαι άσχετος με html. Δυσκολεύομαι λοιπόν να βάλω links στο blog μου!
Αν κάποιος έχει το χρόνο και τη διάθεση θα ήθελα πάρα πολύ να με βοηθήσει.
Ευχαριστώ πολύ.
:)

Ποίημα

Και για να μην ξεχνιόμαστε, σήμερα έχω και ένα ποιηματάκι που μου έστειλε η φίλη μου Μαριέττα (δεν εννοώ τη Χρουσαλά, λιγούρια, ούτε την Γιαννάκου, κακεντρεχείς!).
Απολαύστε το:

Αριστειδάκη, Αριστειδάκη,
ξύλο που θα το φας,
μέσα στον ύπνο μου τρυπώνεις
και μου τον χαλάς.

Σαν τον Γονίδη τον Σταμάτη
θέλεις να τραγουδάς,
δε με αφήνεις να κλείσω μάτι,
στα όνειρά μου πηδάς.

Από τη μια η φωνή σου,
από την άλλη το αλμυρό,
ακόμα λίγο και το Λουτράκι
θα μείνει χωρίς νερό.

(Αφορμή, όπως μου είπε, στάθηκε ένα περίεργο όνειρο που είδε εμένα να τραγουδάω στη θέση του Γονίδη ή κάτι τέτοιο. Άλλωστε δεν έχει σημασία, τρελή είναι ούτως ή άλλως...)



Συγχαρητήρια

Ένα μεγάλο μπράβο στον κ. Βαρετό θέλω να πω.
Κατάφερε τελικά να γίνει ο πιο βαρετός σε αυτή την πολλές φορές τρομακτικά πληκτική μπλογκόσφαιρα!!!
Οι περισσότεροι προσπαθούν με τα κείμενά τους να μας κάνουν να τους βαρεθούμε. Κανένας δεν τα έχει καταφέρει τόσο καλά και με τόσο λίγο κόπο!!!
Και πάλι θερμά συγχαρητήρια!!!

Βαριέμαι

Βαριέμαι

Βαριέμαι

Βαριέμαι

Βαριέμαι

Βαριέμαι

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2006

Απορία

Γιατί όσοι ακούν ότι δεν ασχολούμαι με κάτι προσοδοφόρο με κοιτάζουν σαν χάνοι;

Επιτέλους πρέπει να το καταλάβουν όλοι:

Η δουλεια είναι ντροπή!!!

(τον τόνο βάλτε τον εσείς όπου θέλετε...)

Κέρκυρα

Επιτέλους μετά από πολλούς μήνες βρισκόμουν πάλι στην Κέρκυρα!!
Τις δύο πρώτες μέρες έβρεχε συνέχεια. Λέω φυσιολογικό είναι. Μετά θυμήθηκα το Γιώργο που μου "ευχήθηκε" όταν του ανακοίνωσα ότι πηγαίνω στην Κέρκυρα, να βρέχει όλες τις μέρες που θα βρίσκομαι εκεί. Τον έβριζα για όσο κράτησε η βροχή.
Βέβαια η διάθεσή μου δε χάλασε διόλου. Είχα πολλούς φίλους να δω και είχα να τους δω και πολύ καιρό. Μπήκα αμέσως στο κλίμα. Μέχρι που κατάφεραν να με ψιλοαγχώσουν με τις υποχρεώσεις τους στη σχολή. Μέχρι και μάθημα πήγα και παρακολούθησα. (μου είχε λείψει...το ομολογώ...)
Το μόνο που δε μπορούσα να κάνω ήταν να πάω στο παλιό μου το σπίτι. Περνούσα από κάτω και ήθελα να ανεβώ πάνω. Μόνο αυτό με έκανε να θυμάμαι ότι βρίσκομαι εκεί για λίγες μέρες φιλοξενούμενος. Διαφορετικά, ήταν σαν να είχα επιστρέψει για την εξεταστική.
Καφέδες όλη μέρα, βόλτες και πάρα πολύ κουτσομπολιό....
Έμαθα όλα τα νέα και πολλά πράγματα που δεν λέγονται ούτε σε μπλογκ!!
Τις τρεις τελευταίες μέρες είχε φτιάξει και ο καιρός. Καλοκαίρι!! (Γιώργο τελικά η "ευχή" σου δεν έπιασε τόπο!!)
Κώστα, Δήμητρα, Βαγγέλη, Θεοδόση, Αλεξάνδρα, Εύη, Σπύρο, Νίκο, Αφροδίτη, Μαρία, Γεωργίες θα έρθω πάλι σύντομα....Φοβάμαι ότι τους μισούς δε θα σας προλάβω ξανά εκεί...

Σάββατο, Μαΐου 20, 2006

Επιστροφή

Επέστρεψα επιτέλους από την πάντα όμορφη Κέρκυρα. Σπίτι μου ξανά. Τώρα δεν έχω χρόνο για να σας εξιστορήσω πως πέρασα, αλλά να ξέρετε ότι θα σας πω σύντομα.
Για την ώρα θα πω μόνο ένα. Τελικά, ήταν σαν να μην πέρασε ούτε μέρα...
Θα ξαναπάω, ελπίζω, σύντομα...

Κυριακή, Μαΐου 07, 2006

Κέρκυρα

Πήρα σήμερα και τα εισητήρια. Επιστροφή, έστω και για λίγες μέρες, στην πόλη των φοιτητικών μου χρόνων. Την Τρίτη το βράδυ θα κάθομαι για ποτό στη Λιστόν. Πραγματικά δεν ξέρω πως θα αισθανθώ. Είναι η πρώτη φορά που θα πάω στην Κέρκυρα ως τουρίστας, ως επισκέπτης. Πάντως σίγουρα δε θα μου πάρει πολύ για να εγκλιματιστώ. Βέβαια, θα λείπουν οι περισσότεροι γνωστοί και φίλοι μου. Λίγοι έχουν μείνει πια...
Καλύτερα να μη μελαγχολήσω όμως. Ας μείνω με τον ενθουσιασμό ότι θα ξανακάνω βόλτες στα καντούνια της παλιάς πόλης. Ούτως ή άλλως, δεν είναι λίγοι και οι Κερκυραίοι φίλοι μου.
Δεν είναι ούτε ένας χρόνος από τότε που άφησα οριστικά την Κέρκυρα και ήδη είναι έντονο το αίσθημα της νοσταλγίας. Όσες φορές, όμως, και να επιστρέψω στο νησί, σίγουρα δε θα καταφέρω να ξανανιώσω όπως όταν σπούδαζα. Τα φοιτητικά χρόνια διακόπτονται ξαφνικά και απότομα και μαζί χάνεται και όλη η αίσθηση της ανεμελειάς και της χαλαρότητας. Ποτέ δε θα ξανανιώσω έτσι. Ούτε το τοπίο της Κέρκυρας θα με βοηθήσει να αισθανθώ ξανά όπως όταν ήμουν φοιτητής. Άλλωστε, θα λείπουν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι συμφοιτητές μου. Άλλωστε δε θα μπορώ ούτε στιγμή να ξεχάσω ότι θα είμαι ένας επισκέπτης, ένας τουρίστας.
Τέλος πάντων. Η μελαγχολία δε μου ταιριάζει. Θα φροντίσω να δω όσους πιο πολλούς μπορώ από τους φίλους που είναι εκεί και να περάσω όμορφα. Ελπίζω μόνο το περιβάλλον να εξακολουθεί να είναι οικείο....
Εντυπώσεις θα σας αφηγηθώ την επόμενη εβδομάδα. Το μπλογκ θα ανανεωθεί μετά από δέκα μέρες πάλι.
Μέχρι τότε καλά να περνάτε όλοι. Εγώ θα περάσω σίγουρα καλά. Αν και θα μου λείψετε ;)

Παρασκευή, Μαΐου 05, 2006

Αυτοκτονία

?

Άλλα λόγια

ν' αγαπιώμαστε!!!

Σιωπή

μετά το θόρυβο...

εκκωφαντική κι αυτή!

Αυξήσεις ναύλων

Πάλι οι νησιώτες θα την πληρώσουμε.
Και λέγαμε ότι το περσινό καλοκαίρι ήταν το χειρότερο...

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2006

“Stop paying useless TV”

Δεν θέλω να πληρώνω ΕΡΤ

Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα!
Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία!!
Ας κάνουμε όλοι άρνηση αναγνώρισης χρέους.

Αναδημοσιεύω κι εγώ την διαδικασία από τον ANemos:


"Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή: εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις (π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο. Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο. Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα). Το υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!

ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ «ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.

ΕΝΑ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ και ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!

Ηλεκτρονικοί Δικηγόροι, τα λέω καλά;

Αν όχι, περιμένουμε παρατηρήσεις!"



Συνιστολόγοι που συνδράμουν με ποστς στην προσπάθεια:

Η αλητεία που ζει από την τσέπη μας by NYLON

Τα λεφτά μας πίσω! Τώρα! by ANemos

Θέλω. ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΡΤ (2) by drk-angel

E ουΡΤ από δω! by Crazymonkey



ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!!

ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!

Θέατρο Σκιών

Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ και να αναλάβει ο Καραγκιοζοπαίχτης!

Καλύτερα θα τα καταφέρει ο Ευγένειος Σπαθάρης από σένα Κωστάκη!

Καραγκιόζηδες

Η παραδοχή του Υπουργού Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι τόσο αυτός όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Κυβέρνησης είναι καραγκιόζηδες έλυσε ένα μεγάλο μυστήριο.
Επιτέλους, μπορέσαμε κι εμείς οι αδαείς να κατανοήσουμε γιατί ο Πρωθυπουργός μας εξαφανίζεται κατά καιρούς παίζοντας....θέατρο σκιών...*


* Μπορεί ο Λαμπρούκος να έστησε μια εύθυμη ιστοριούλα, αλλά το σίγουρο είναι ότι η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία σε φαιδρότητα...