Τετάρτη, Μαΐου 31, 2006

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Είναι επτά μήνες που έχω κόψει το κάπνισμα και αισθάνομαι άλλος άνθρωπος. Αισθάνομαι πραγματικά νέος. Δεν ξυπνώ πλέον με βήχα το πρωί. Δε λαχανιάζω εύκολα όταν ανεβαίνω σκαλιά. Ανασαίνω πιο βαθυά. Έχω πάντα δροσερή αναπνοή.
Με βοήθησε βέβαια και το γεγονός ότι ξεκινούσα τότε χημειοθεραπείες. Το έκοψα ευκολότερα. Τώρα, όμως, που τελείωσε αυτή η περιπέτεια θα μπορούσα να το ξαναρχίσω. Γιατί εμένα μου άρεσε το κάπνισμα. Μου άρεσε η γεύση, το άρωμα του καπνού. Τους ολοκάθαρους πνεύμονες, όμως, που απέκτησα δε θέλω να τους ξαναμαυρίσω.
Είμαι ένας καινούριος, άλλος άνθρωπος. Νέος και υγιής.
Ποτέ ξανά δεν πρόκειται να έχω αυτοκαταστροφικές συνήθειες...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να επιχειρουσαν ολοι να δοκιμασουν αυτην την αλλαγη!! Η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν καταλαβα την ευχαριστηση που κρυβεται πισω απο το καπνισμα. Ας με βοηθησει καποιος..

Σπιτόγατος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι περισσότερο το απολάμβανα παρά ήμουν εξαρτημένος.
Αλλά είναι πιο απολαυστικό να μην καπνίζει κανείς...

ci είπε...

Συμφωνώ, η αίσθηση των καθαρών πνευμόνων είναι αναντικατάστατη.
Κι εγώ το έκοψα πριν 3 χρόνια και γενικώς δεν κάθομαι να κάνω κηρύγματα σε φίλους και γνωστούς, αλλά με ενοχλεί ότι όπου και να βρεθείς τελικά αναγκάζεσαι να καπνίζεις παθητικά!
Χρόνια μας Πολλά λοιπόν :D

Σπιτόγατος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι, δυστυχώς, αν ένας μη καπνιστής θέλει να αποφύγει κάθε επαφή με τον καπνό των άλλων, κινδυνεύει να γίνει αντικοινωνικός. Δεν υπάρχει κανένας χώρος, παρά τους νόμους και τις απαγορεύσεις, που να μπορεί να πάει για ποτό ή φαγητό κανείς χωρίς να ενοχληθεί από τον καπνό.
Αλλά τι τα λέω. Εμείς μάλλον είμαστε από άλλον πλανήτη...

Σπιτόγατος είπε...

Αφού άντεξες 8 μήνες, θα αντέξεις και τον πειρασμό. Όλα στο μυαλό είναι.

Αταίριαστος είπε...

Σπιτόγατε, μία χρυσή συμβουλή από έναν παθόντα. Ακόμη κι αν περάσουν χρόνια από τότε που το έκοψες μη δοκιμάσεις ούτε μισή τζούρα. Το είχα κόψει περίπου εννιά μήνες, όταν πήρα να κάνω ένα τσιγάρο σίγουρος ότι αφού το έκοψα τόσο καιρό αποκλείεται να το ξαναρχίσω. Την άλλη μέρα έκανα δύο και μέχρι να το καταλάβω επέστρεψα στο πακετάκι... Εδώ και μία βδομάδα το έχω κόψει και πάλι -αυτή τη φορά με περισσότερες ελπίδες για μόνιμη απαλλαγή, έχοντας και την εμπειρία του παρελθόντος

Σπιτόγατος είπε...

celmed, κι εγώ νομίζω ότι υπάρχουν πολύ φθηνότεροι τρόποι για να αυτοκτονήσει κανείς...
:)

Λύσιππος είπε...

Μπράβο για το σθένος και υγεία πάνω από όλα.