Παρασκευή, Νοεμβρίου 02, 2007

Παλιοζωή, παλιόκοσμε και παλιοκοινωνία!

Καλό μήνα σε όλους και να είστε όλοι καλά εύχομαι!

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να έχω περισσότερο χρόνο, αλλά δεν έχω πολύ όρεξη για γράψιμο. Δεν έχω και θέματα. Βέβαια, είναι πολλά αυτά που μου συμβαίνουν, αλλά δε θέλω να σας κουράζω και να γίνομαι ένας μίζερος γκρινιάρης…

Από την άλλη, αν δεν πω κάποια πράγματα, νομίζω πως θα σκάσω! Δε θα σας κουράσω πολύ. Το υπόσχομαι.

Το τρακάρισμα το θυμάστε. Απίστευτη ατυχία. (ακόμα να πάρω το αμάξι από το συνεργείο…) Ε, αυτό δεν ήταν αρκετό για να μου χαλάσει τη διάθεση. Έτσι, η μοίρα μου η κακούργα είπε να με τιμωρήσει που δε μελαγχόλησα, αλλά συνέχισα τη βραδιά μου στα μπουζούκια. Μια εβδομάδα αργότερα, έπεσα θύμα κλοπής. Το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, ενώ ο Σπιτόγατος έπινε με φίλους καφέ στην πλατεία Εξαρχείων (μαζί και ο Μόντε Κρίστο), έχασε το τσαντάκι του με όλα του τα πράγματα (μόνο το κινητό διεσώθη…). Δε θα περιγράψω πως έγινε, γιατί κανείς μας δεν κατάλαβε. Απλά το «αφαίρεσε» κάποιος από την καρέκλα μου. Και μην πει κανείς ότι έπρεπε να είχα το νου μου και να προσέχω περισσότερο… Γιατί και το πρόσεχα και εκεί που το είχα δεν ήταν εύκολο να το ακουμπήσει κανείς χωρίς να τον καταλάβω. Αλλά, είπαμε δε θα σταθούμε στο ανεξήγητο γεγονός! Γεγονός είναι πως είναι γεγονός…

Ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας, κάρτες τραπεζών, 300 €, γυαλιά ηλίου, κλειδιά σπιτιού και άλλα μικρότερης σημασίας αντικείμενα χάθηκαν στο λεπτό. Και άντε να αλλάζεις κλειδαριά στο σπίτι και τρέχα να ακυρώνεις κάρτες, να βγάζεις καινούριες, να εκδώσεις νέα ταυτότητα και τα λοιπά έγγραφα. Και πήγα κι εγώ ο καημένος στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου για να βγάλω νέα ταυτότητα. Και αντί για ταυτότητα, έφυγα με ραντεβού! Ναι! Καλά διαβάσατε! Μου έκλεισαν ραντεβού για να βγάλω νέα ταυτότητα. Δεκαπέντε μέρες μετά! Και θα έπρεπε να είμαι και ευγνώμων, όπως μου εξήγησαν κάποιοι άλλοι που βρίσκονταν στην ουρά, γιατί λέει συνήθως κλείνουν ραντεβού για μετά από ένα μήνα!!! Μέχρι τότε ο Σπιτόγατος θα κυκλοφορεί με τη βεβαίωση κλοπής από την αστυνομία και θα το επιδεικνύει αντί ταυτότητας, διπλώματος και άδειας στα όργανα της τάξης. Στις τράπεζες, φυσικά, αυτά δεν περνάνε, αλλά εκεί μάλλον θα κάνει δουλειά ένα ληγμένο διαβατήριο που έχω.

Μέσα σε όλα αυτά, εξακολουθώ να είμαι ακόμα άνεργος και ενώ τα περιθώρια στενεύουν απελπιστικά… Αλλά για όλους έχει ο Θεός! (ο ποιος;;; δεν πιστεύουμε λέεμεεε!!!) Το αγαπημένο μου ανάγνωσμα τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει η Χρυσή Ευκαιρία, αλλά τίποτες το αξιόλογον… Προτιμώ να παραμείνω άνεργος, παρά να αισθάνομαι πως με εκμεταλλεύονται! Από την άλλη σε λίγο φοβάμαι ότι θα προτιμήσω την εκμετάλλευση από την αφραγκεία, αλλά ελπίζω ότι δε θα φτάσω σε αυτό το σημείο. Παρά τα όσα μου έχουν συμβεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η καλή μου η τύχη δε με έχει εγκαταλείψει.

Αρκετά, όμως, με τη γκρίνια! Υπάρχουν και καλά πράγματα. Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του Σπιτόγατου σιγά σιγά βρίσκουν διέξοδο και μάλλον μέχρι το Μάρτη θα έχουμε την πρώτη κυκλοφορία! Δε λέω άλλα για να μη το γρουσουζέψω! Νέα θα έχετε εν καιρώ!

Α! Και ένας να με ξεματιάσει βρε παιδιά!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σορρυ αλλα ειμαι περιεργη,. τι κυκλοφορια λες; ε; τι θα κυκλοφορησεις;;;

και μην ανησυχεις, ξερω να ξεματιαζω! :)

Σπιτόγατος είπε...

@lifewhispers, προς το παρών, φοβάμαι ότι θα μείνεις με την περιέργεια...εσύ μπορεί να ξέρεις να ξεματιάζεις, αλλά άλλοι ξέρουν μόνο να ματιάζουν...;)))

patsiouri είπε...

Λέγε καλέ!

(Με δουλειά τίποτα ακόμη??? Κουράγιο!)

Ανώνυμος είπε...

1. Στείλε κανά δωράκι στον Μέρφι, έστω μια καρτούλα.
2. Αυτό με την ταυτότητα, το΄χα ακούσει και δεν το πίστευα.
3. Ο Ερμής δεν είναι πια ανάδρομος και λένε ότι εμείς οι δίδυμοι θα ησυχάσουμε σιγά σιγά (να μην πω και μια χαζομαρούλα;)

Καλά ξεμπερδέματα βρε,
:))

snikolas είπε...

Μάλιστα… ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση σύντομα.

Σπιτόγατος είπε...

Πάντως, παιδιά, περνάω καλά! Αυτό έχει σημασία!
:))

dyosmaraki είπε...

Φτου! Φτου! (Ξεμάτιασμα είναι αυτό,για την κακή ενέργεια).....
Το χαρτουλάκι που σου έδωσαν για την δήλωση απώλειας της ταυτότητας ΠΟΤΕ μην το πετάξεις!!! Δεν εύχομαι να σου χρειαστεί αλλά επειδή σε αυτήν την χώρα ποτέ δεν ξέρεις κράτησέ το!!! Στο λέω γιατί ως παθούσα, αναγκάστηκα μετά από 11 χρόνια να πληρώσω δικηγόρο για να αποδείξω πως εγώ είμαι εγώ και όχι εκείνη που είχε ανοίξει λογαριασμό σε Τράπεζα και έβγαζε ακάλυπτες επιταγές.....με τα δικά μου στοιχεία!!!!
Πάντως εύχομαι να ήταν απλά μία κακή στιγμή και να μην επαναληφθεί.

Σπιτόγατος είπε...

@dyosmaraki, εγώ θα το κρατήσω το χαρτάκι, φοβάμαι όμως ότι θα μου το κλέψουν κάποια στιγμή κι αυτό...;)
Ευχαριστώ και για το ξεμάτιασμα!!!
:)

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ είμαι περίεργη οπότε περιμένω! Καλή καλή τύχη:)

exitmusician είπε...

Μου αρέσει το θετικό attitude σου, πολύ μου αρέσει. Μακάρι να μπορούσα να το εφαμόσω κι εγώ. Εκτός κι αν είναι απλά για τα μάτια του μπλογκο-κόσμου και στην πραγματικότητα κλαις ολημερίς κι οληνυκτίς για τις ατυχίες που σε βρήκαν lol

Σπιτόγατος είπε...

@citronella, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Θα μάθετε σύντομα...

@exitmusician, δε νομίζω ότι αξίζει να κλαίμε για τέτοια πράγματα. Όσο είμαστε καλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να στεναχωριόμαστε. Η υγεία είναι πάνω από όλα και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Όλα τα άλλα ξεπερνιώνται με καλή διάθεση.
:)

Kwlogria είπε...

Σπιτογατούλη μου γλυκέεεε!!!! Δεν μπορεί να συμβεί τίποτα χειρότερο... δηλαδή μπορεί, αλλά δε θα σου συμβεί!! Όλα θα πάνε καλά! Κι αν δεν πάνε, την υγειά σου να'χεις κι έλα να καθόμαστε στα παγκάκια να λέμε μαλακίες! Τζάμπα είναι!! Απόλαυσε τώρα τη στιγμή που κάθεσαι!!! Δεν υπάρχει χαμένος χρόνος!! Φιλιά γλυκά και ξου! Ξου! κακά πνεύματα από τον σπιτογατούλη μας!!!! :)))))))))))))