Σάββατο, Δεκεμβρίου 01, 2007

Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS


Τελικά καλώς ή κακώς χρειαζόμαστε αυτές τις επετείους για να θυμόμαστε ότι πρέπει να είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι σε μερικά σοβαρά ζητήματα. Μέσα σε αυτές είναι και η μέρα κατά του HIV/AIDS. Ενώ για τους περισσότερους αυτή η μέρα είναι μια υπενθύμιση για τους κινδύνους, που, υπό ορισμένες συνθήκες, μπορεί να κρύβουν οι ερωτικές επαφές, για κάποιους άλλους είναι η υπόμνηση της φρικτής τους καθημερινότητα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, για όλους, έστω και μόνο για σήμερα, να ενημερωθούν όχι μόνο για τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αλλά και τον τρόπο που οφείλουν να αντιμετωπίζουν ανθρώπους φορείς του ιού. Ευτυχώς, η αρρώστια δε μεταδίδεται όπως η γρίπη, αλλιώς θα είχαμε κολλήσει όλοι. Δυστυχώς, η επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι τους φορείς του ιού είναι απείρως μεγαλύτερη από αυτή με την οποία αντιμετωπίζουν τους ερωτικούς τους συντρόφους, ακόμα κι αν αυτοί είναι ευκαιριακοί.

Εδώ, εδώ κι εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πάντα σχετικά με το HIV/AIDS. Αφιερώστε λίγα λεπτά, έστω αυτή τη μέρα, διαβάζοντας μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες και φροντίστε να τις εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας. Μόνο τότε θα έχουμε την ελπίδα ότι μια θλιβερή «παγκόσμια ημέρα» θα καταργηθεί.

Στις παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζεται ο σωστός τρόπος χρήσης προφυλακτικών. Ανδρικών και γυναικείων. Τα δεύτερα δεν ξέρω αν κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Εντούτοις, η κυκλοφορία τους ή μη, σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τις ευθύνες των γυναικών στη χρήση προφύλαξης κατά τις ερωτικές επαφές.








































Η προφύλαξη είναι υπόθεση όλων.

7 σχόλια:

tzonakos είπε...

Προφύλαξη, προφύλαξη, προφύλαξη !
Ακούω βλακίες τον τελευταίο χρόνο απο τρείς γυναίκες, οτι δεν τους αρέσει η προφύλαξη επειδή ερεθίζεται το δέρμα εκει !
Και τι θα γινει αν εχει κατι κάποιος και κολλήσουν ;;;;;;;;
Καλημερα Σπιτόγατε

snikolas είπε...

Φίλε μου αν βρεις γυναίκα που θα φοράει γυναικείο προφυλακτικό να μου πεις και εμένα! Σύμφωνα με όσα έχω ζήσει εγώ και οι φίλοι μου, καμία τους δεν είχε ούτε προθυμοποιήθηκε να φορέσει. Ο άντρας πρέπει να έχει τα προφυλακτικά λένε! Το θεωρώ πολύ άδικη στάση.

If...ιγένεια είπε...

Φοβόμαστε να κάνουμε χειραψία με κάποιον οροθετικό, αλλά δεν φοβόμαστε να κάνουμε σεξ χωρίς προφύλαξη..

Σπιτόγατος είπε...

@tzonakos, το θέμα είναι ότι μετά θα ρίξουν την ευθύνη στο σύντροφό τους... δε βγάζεις άκρη!

@snikolas, ας μη φοράνε γυναικεία, αλλά τουλάχιστον ας φροντίσουν να προμηθεύονται κι αυτές τα αντρικά. Από πότε η ευθύνη για την προφύλαξη της υγείας μας είναι δουλειά των άλλων;

@if..ιγένεια, μάλλον το πάθος θολώνει το μυαλό...

patsiouri είπε...

Χμ...κυκλοφορούν και κύριοι που έχουν θεματάκι με το προφυλακτικό...

Ανώνυμος είπε...

Bravo pou Postares tetoio 8ema!! Exw xasei 2 filous apo HIV kai me frikarei auti H Fasi!! Prosoxi Paidia!!
To SEX einai omorfo pragma alla prosoxi!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο βρε Σπιτόγατε, όσο περισσότερη ενημέρωση υπάρχει τόσο το καλύτερο.