Δευτέρα, Αυγούστου 20, 2007

Επιστροφή

Είναι γεγονός! Ο Σπιτόγατος είναι πάλι πίσω στο σπίτι του!
Διακοπές τέλος, λοιπόν, για φέτος. Τα κεφάλια μέσα!

Και δεν είναι και λίγα αυτά που πρέπει να γίνουν. Εργασίες πρέπει να παραδωθούν μέσα στο Σεπτέμβρη, μερικά μαθήματα στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου που θα διακοπεί από τις εκλογές και, φυσικά, ακόμα ψάχνω για δουλειά!

Ανάμνηση, πλέον, αποτελούν οι φετινές διακοπές και μαζί ανάμνηση ελπίζω πως θα γίνει και η σημερινή κυβέρνηση. Το ελπίζω, αλλά δεν το πολυπιστεύω, βέβαια. Πολύ φοβάμαι ότι ο χοντρός θα αποτελειώσει ό,τι έχει αφήσει μέχρι τώρα όρθιο. Φταίει που το εκλογικό σώμα είναι εντελώς αλλοπρόσαλο; Φταίει που μας έπιασε όλους μέσα στη θερινή ραστώνη και δε θα προλάβουμε να πούμε κιχ; Φταίει που κάποιοι έχουν περάσει εντέχνως στον κόσμο την εντύπωση ότι ο Γιώργος δεν κάνει; Λες και ο Καραμανλής που μιλάει καλύτερα, κουράστηκε πολύ να δουλεύει όσο είναι πρωθυπουργός. Λες και ο Σημίτης ήταν μάστορας ρητορικής, εντούτοις ήδη θεωρείται ένας από τους καλύτερους πρωθυπουργούς που γνώρισε αυτή η χώρα.

Θα παρακολουθήσουμε τις πιο βουβές εκλογές που έχουμε ζήσει ποτέ κι αυτό ο Κωστάκης το θεωρεί πρόοδο. Όχι ότι έτρεξε να προλάβει μήπως γυρίσει κι άλλο το κλίμα εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησής του. Όχι ότι έτρεξε να προλάβει πριν επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στην μίζερη καθημερινότητά τους. Όχι ότι έτρεξε να προλάβει μήπως ανοίξει η Βουλή και κατατεθεί το πόρισμα Ζορμπά για το ομόλογο και μάθει τις πομπές τους ο λαός. Όχι ότι έτρεξε να προλάβει για να μη γίνει μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση και προλάβουν οι ψηφοφόροι να συγκρίνουν ψύχραιμα. Αλλά επέσπευσε τις εκλογές για το υψίστης εθνικής σημασίας ζήτημα...της κατάρτισης του προϋπολογισμού!!! Ποιον κοροϊδεύει; Εκτός κι αν θέλει να ζητήσει λευκή επιταγή για όσα βάρη θέλει να φορτώσει στην ήδη παραφορτωμένη καμπούρα του έλληνα φορολογούμενου ή να ρυθμίσει το ασφαλιστικό όπως βολεύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αλλά αρκετά με τις εκλογές. Έχουμε ένα μήνα για να γράψουμε και να σχολιάσουμε πολλά. Και για όποιον έκανε υπομονή και διάβασε μέχρι εδώ, τον αποζημιώνω με δύο βιντεάκια από το 4th Rock Festival του Ηραίου στη Σάμο. Στο πρώτο οι Locomondo. Στο δεύτερο οι Aswad από το Λονδίνο. Απολαύστε τους!




14 σχόλια:

snikolas είπε...

Άντε καλό τρέξιμο δηλαδή.

patsiouri είπε...

Αχ γατούλη, κουράγιο, κι εγώ γυρίζω μεθαύριΩΩΩΩΩΩ και την Αθήνα δέ θέλω να ξαναδΩΩΩΩΩΩ, χίλιες φορές οι μπάφοι και το PRO!

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν κι εγώ εκεί!!
Μια χαρά δεν ήμασταν εκεί που ήμασταν, τι θέλαμε και γυρίσαμε.

:))

Ανώνυμος είπε...

Καλως τον καλως τον!! Ωχ, μη μου πεις τωρα ότι ενα μηνα θα γραφουμε για τις εκλογες. θα πεθανω!! :)

Σπιτόγατος είπε...

νικόλα, ευχαριστώ πολύ! Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια...;)

πατσιουράκι, άντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά, αν και θα ήταν προτιμότερο να καθυστερήσουν οι περισσότεροι την επιστροφή τους, διότι ωραία είναι ακόμα η Αθήνα έτσι ψιλοάδεια...

stefy, δεν καταφέραμε τελικά να τα πούμε... που θα πάει όμως; στην ίδια πόλη ζούμε κι από το ίδιο χωριό είμαστε ;)

lifewhispers, δε θα γράφουμε μόνο για τις εκλογές...θα γράφουμε και γι'αυτές...

Πεφτάγγελος είπε...

ο διακοπόγατος γύρισε στο γατόσπιτό του ^_^
καλή δύναμηηηηη ;)

exitmusician είπε...

Aswad όπως λέμε εκείνο το reggae γκρουπ που έκανε ένα χιτάκι στα 80s με το Don't Turn Around (b-side της Tina Turner) και που διασκεύασαν οι τραγικοί Ace of Base; Οι τύποι έχουν ιστορία 30+ ετών, δεν είναι αμελητέα ποσότητα. I'm impressed!

Καλώς ήρθες και καλό κουράγιο με τις υποχρεώσεις σου!

tzonakos είπε...

Δεν ειναι κρίμα να σαι Διακοπές καινα σου διακόπτουν αυτές γιατι με ηλίθιες δικαιολογίες θέλει να ξανακυβερνήσει ο μπούλης ;
Αν γίνει αυτό, όπως λες δεν θα μείνει τίποτα όρθιο πιά.
Ηδη εχουν υποσχεθεί αύξηση του ΦΠΑ - πάλι - για να πάει μπροστά η οικονομία κατα τη λογική μιας κυβέρνησης για τη ζαρντινιέρα.
Τελοσπάντων, γύρισες και πάλι χάνεσαι λέμε.

Αραγε διάβασες τις ιστορίες που ΜΑΣ ΕΒΑΛΕΣ να γράψουμε παλιόγατε ;

Μερικές ηταν πολυ καλές.
Περιμένω να πεις ποιες σ άρεσαν λέμε, και βρε δουλειά γιατι κερνάς μπύρα.

Πάω και μη χάνεσαι, μια στο τόσο ρίξε ενα "γεια".

patsiouri είπε...

Λοιπόν, θα σου στείλω mail, αν ο Μόντε είναι Κοκκάρι να αναζητήσε ένα φίλο μου, νομίζω πως θα τα πάνε πολύ καλά!

Σπιτόγατος είπε...

beniamin η δωδέκατη, καλώς σας βρήκα, αν και δεν έχω επανέλθει ακόμα σε κανονικούς ρυθμούς..

exitmusician, αυτοί είναι...

tzonakos, η αλήθεια είναι ότι δεν τις έχω διαβάσει όλες...αλλά νομίζω πως δεν έχουν γραφτεί και όλες...;)

patsiouri, ο μόντε δεν είναι πια στη Σάμο. Μετετέθη...

Neilys είπε...

Τα κεφάλια μέσα δε λες τίποτα. Από αύριο ξεκινάει το πρωινό ξύπνημα. Όσο για τα των εκλογών... ελεύθερους κυνηγούς να ψηφίσεις :D Δεν ξέρω ποιος είναι χειρότερος πραγματικά. Μεταξύ Γιωργάκη και Σημίτη, το δεύτερο το θεωρώ καλύτερο με διαφορά. Τώρα για τον Καραμανλή... απ τον Παπανδρέου τον προτιμώ, νομίζω στροφάρει λίγο παραπάνω και επιχειρηματολογεί. Εγώ λέω να κάνουμε τη Ντόρα Πρωθυπουργό, που τα λέει ωραία, είναι και νταρντάνα, να βάλει λίγο τάξη.

ZouZouna είπε...

Νιαούρισε ο γατούλης στην Αθήνα? Μπά? Γι αυτό τρέχαν οι γατούλες και κάναν ουρά? Καλώς ήρθες κι εσύ. Καλή αρχή, σ' ότι κάνεις, γιατί είσαι και πολυάσχολος γάτος!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ Η Ελλάδα καίγεται, κ κάποιοι ασχολούνται με τις εκλογές...

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ....

Άνιωθοι άνθρωποι ρε... έλεος δλδ!

βασίλης είπε...

Σπιτόγατε καλώς ήρθες πάλι. Μ' αρέσεις γιατί τα λες πολιτικά χύμα και όπως σου βγαίνουν. Καλή δύναμη σου εύχομαι γιατί με τις φωτιές δύσκολα να βγουν πειστικές πολιτικές προτάσεις.