Τρίτη, Ιουλίου 10, 2007

Join the Energy Revolution. NOW!!!

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει...

Στο χέρι μας είναι να απενεργοποιήσουμε αυτή τη "βόμβα"...

8 σχόλια:

MTdoggie είπε...

αυτη η βομβα εχει σκασει ηδη,αλλα δεν το εχουμε συνειδητοποιησει ακομα.η αντιστροφη μετρηση για να τα κακαρωσει ο πλανητης εχει αρχισει!

snikolas είπε...

Εγώ πάλι δεν νομίζω πως προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα. Φούμαρα μας πουλάνε και καλά για να μην τους λιντσάρουμε που μας γάμησαν τον πλανήτη και το μέλλον μας.

Σπιτόγατος είπε...

Παιδιά πειράζει που εγώ θέλω να είμαι πιο αισιόδοξος; Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία... Θέλω να πιστεύω ότι η κατάσταση είναι ακόμα αναστρέψιμη. Τουλάχιστον, ας μην παραδώσουμε τα όπλα αμαχητί, είναι πολλά που μπορούν να γίνουν ακόμα!

*...Nantia...* είπε...

λίγο οι πολυεθνικές και τα κωλοεργοστάσια τους να νοιαζόντουσαν να δείτε τι μεγάλη αλλαγή θα γινόταν..

ZouZouna είπε...

θα το διαβάσω κάποια στιγμή, εντός ΣΚ, που θα προλαβαίνω και θα σχολιάσω. Προς το παρόν, blogoμπαλάκι πίσω με ποστάκι στο blog μου για να γράψεις αν θέλεις! εγώ άρχισα αλλά κόλλησα λόγω εργασιών.

patsiouri είπε...

Αχ...μου αρέσει πολύ η αισιοδοξία σου αλλά ο Νικόλας και η Mt με πείθουν γαμώτο...

PD είπε...

Guys and girls
Αναλαμβάνοντας τον αγαπημένο μου ρόλο, τον δικηγόρο του διαβόλου, έχω να πω τα εξής.
Και βέβαια πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα, και βέβαια ο πλανήτης δεν είναι όπως πιστεύαμε, ΑΛΛΑ....
ο πλανήτης δεν κινδυνεύει, ο σύγχρονος πολιτισμός ίσως κινδυνεύει, αλλά κι αυτός ελάχιστα. Διαβάζοντας λίγο πιο προσεκτικά την ιστορία του πλανήτη, θα δούμε πως τα ευρήματα των επιστημόνων επιβεβαιώνουν αυτό ακριβώς... Ότι δηλαδή υπάρχουν περίοδοι 30, 50, 100 χρόνων (που για την ηλικία της Γης είναι σαν δευτερόλεπτα) που είτε "ανεβάζει πυρετό", είτε έχει "υποθερμία". Κάτι σαν ζωντανός οργανισμός δηλαδή.
Το βιντεάκι της Greenpeace είναι έξυπνο, ιντριγκαδόρικο και πιασιάρικο (όπως ακριβώς πρέπει δηλαδή για να λειτουργήσει), αλλά γενικά μου την ψιλοσπάει. Μάλλον γιατί θέλω να δείρω τον πιτσιρικά (από αντίδραση στην αντίδραση).
Για να επιστρέψω στο θέμα μας...
Οι οικολογικές οργανώσεις υπάρχουν για να κινδυνολογούν. Αν δεν το κάνουν, είναι σαν να αυτοαναιρούνται. Δεν αρνούμαι το κακό των βιομηχανιών, ούτε ταυτίζομαι με τις αμερικανοπροερχόμενες απόψεις τύπου "όλα είναι ψέμματα, υπερβολικά, και μπορούμε να καίμε όσο πετρέλαιο και ρεύμα θέλουμε".
Αλλά συγχωρείστε με που δεν βρίσκω και τόσο κακό το ότι η Γη έχει βρει τον τρόπο για να μας ξεφορτωθεί. Γιατί ακόμα κι αν λιώσουν οι πάγοι, και το φαινόμενο του θερμοκηπίου φτάσει στα άκρα, και καταστραφούν όλες οι παραθαλλάσιες πόλεις, και γίνουν πόλεμοι για το νερό και, και, και... (οι επιστήμονες που ακούγονται πάντα από τα media, μην ξεχνάτε είναι αυτοί που φέρνουν την καταστροφή, όχι αυτοί που καθησυχάζουν) δεν θα εξαφανιστεί η ζωή από τον πλανήτη, δεν θα εξαφανιστούν καν οι άνθρωποι. Άρα?

Artemis Zannou είπε...

Όταν πρωτοείδα αυτό το βίντεο ήμουν σε ένα πλοίο της γραμμής με προορισμό μου κάποιο νησάκι...καθόμουν στη θέση μου και διάβαζα ένα βιβλίο.Για κάποιο λόγο δεν είχε καθόλου ήχο,οπότε εντελώς τυχαία σήκωσα τα μάτια μου και το βλέμμα μου κλείδωσε στην εικόνα αυτού του παιδιού.Δε μπορούσα να κοιτάξω αλλού.Μετά κάποιος έφτιαξε τον ήχο και άκουσα τον επίλογο που έκανε,είδα και το σήμα της Greenpeace...Σε κάνει να συνειδητοποιείς πόσο αναίσθητοι έχουμε υπάρξει.Εύχομαι να αφυπνιστούμε όλοι και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...ας μην κάνουμε θαύματα,μόνο όσο μπορεί ο καθένας.Αν είμαστε ειλικρινείς ως προς τις προθέσεις μας,αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό.Τέλοσπάντων...το μέλλον θα δείξει τι προθέσεις είχαμε τελικά οπότε,ότι κι αν πούμε τώρα...