Πέμπτη, Μαΐου 31, 2007

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Αυτά έγραφα πέρυσι για το κάπνισμα.

Σήμερα συμπληρώνω 19 μήνες χωρίς τσιγάρο. Ειλικρινά αισθάνομαι σαν να μην είχα καπνίσει ποτέ μου. Η εικόνα ενός ανθρώπου που καπνίζει μου φαίνεται πλέον εντελώς ξένη προς τον εαυτό μου. Έχω ξεχάσει και πώς το κρατάνε.

Πραγματικά, δεν δείχνω πια καμία κατανόηση σε όσους πεισματικά συνεχίζουν να είναι καπνιστές, χωρίς να θέλουν να κάνουν ούτε μια προσπάθεια να κόψουν αυτή τη βλαβερή συνήθεια για τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Ειδικά σήμερα που υπάρχουν τόσες μέθοδοι απεξάρτησης από τη νικοτίνη. Αναφέρω ενδεικτικά τσίχλες και τσιρότα νικοτίνης, βελονισμό, γυμναστική και αν δεν πιάσουν αυτά συμβουλευόμαστε τον ψυχολόγο μας. Αν δεν έχουμε είναι καιρός να αποκτήσουμε, έτσι που καπνίζουμε...

Γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβαρύνει την υγεία κανενός, ούτε καν του ίδιου του εαυτού του. Και μη μου πει κανείς για την ευχαρίστηση που προσφέρει ο καπνός, γιατί τις ίδιες μαλακίες έλεγα κι εγώ όταν κάπνιζα. Όταν, όμως, για λόγους υγείας αναγκάστηκα να το κόψω, συνειδητοποίησα πόσο δύσκολη είναι η ζωή ενός μη καπνιστή και ειδικά ενός ανθρώπου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Υπάρχουν ελάχιστοι κλειστοί χώροι σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέρειες και κέντρα διασκέδασης που μπορεί κάποιος να αναπνεύσει ελεύθερα χωρίς να ενοχληθεί από καπνό. Σκεφτείτε έναν καρκινοπαθή, ο οποίος επιβάλεται να βγαίνει έξω για να αλλάξει παραστάσεις και να φτιάξει η διάθεσή του, να αναγκάζεται να ανέχεται τον καπνό των γύρω του. Δεν είναι εύκολο με τα φάρμακα που του χορηγούνται. Πιστέψτε με. Γι' αυτό όλες τις μαλακίες περί δικαιωμάτων και των καπνιστών εγώ τις ακούω βερεσέ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ!!!

Χωνέψτε το! Δικαίωμα έχουμε όλοι στη ζωή! Και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μας χαλάει την ποιότητα ζωής που θέλουμε να έχουμε!

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΜΕΣΑ!

Και όποιος θέλει να συνεχίσει να καπνίζει, να παίρνει το λιβανιστίρι του και να απομονώνεται σε εξωτερικούς χώρους ή σε μπαλκόνια και μετά να έρχεται ξανά να μας κάνει παρέα... Και, βέβαια, να μη νομίζουν κάποιοι ότι όταν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο μπορούν να καπνίζουν όπως θέλουν. Εννοείται ότι πάντα προσέχουμε, παλιομαλάκες, που πάει ο καπνός μας. Δεν τον πετάμε στα μούτρα του διπλανού μας. Και αν δεν μπορούμε να κρατάμε τον καπνό κοντά στα δικά μας τα μούτρα, καλύτερα να μην κρατάμε καθόλου τσιγάρο! Καταλάβαμε;

Αν όχι ρίξτε και μια ματιά εδώ κι εδώ!

Ουστ!

10 σχόλια:

MTdoggie είπε...

τα εχουμε παρει λιγο ή μου φαινεται??σε φλομωσε κανεις με τον καπνο του και τα πηρες ετσι??
κακο κανει σιγουρα το καπνισμα και ΑΝ ΘΕΣ(βασικος παραγοντας) μπορεις να το κοψεις.αλλα ειναι οπως ολες τις απολαυσεις της ζωης, οτι ειναι πιο βλαβερο ειναι και πιο γλυκο!

Σπιτόγατος είπε...

Όλοι οι καπνιστές με φλομώνουν! Όπου και να πάω! Νισάφι πια! Δε με νοιάζει αν κάποιος θέλει να καπνίζει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, δίπλα μου δε θέλω να καπνίζει! Να αναπνέει μόνος του τον καπνό του κι όχι με παρέα! Εκτός κι αν καπνίζει κι η παρέα του!

Gogo είπε...

Ax, ana kai poli orgismena (ta spas) kala ta les!

Mercy re paidia, mercy!

Lina είπε...

νομίζω αρκεί να πω ότι δεν κάπνισα ποτέ , έχω άσθμα και οι γύρω μου καπνίζουν.

δε με νοιάζει για την ευχαρίστη΄ση τους. Δεν θυμάμαι να φχαριστιέμαι κάτι βλάπτοντας τους άλλους.

patsiouri είπε...

Βοήθεια, θα μας δείρει όλους και θα'χει και δίκιο!!!

Αλλά θα πάει φυλακή!!!

Ώς καπνίστρια πάντως νομίζω πως προσέχω τη συμπεριφορά μου όπως ακριβώς κάνω και σάν ιδιοκτήτρια σκύλου...επειδή το αγαπώ εγώ, δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να το υποστεί...

Έχεις απόλυτο δίκιο...

snikolas είπε...

Από τότε που το έκοψα αισθάνομαι άλλος άνθρωπος.

MTdoggie είπε...

patsiouri κανε κατι θα μας δειρουν!!!!!!

Πυθαγόρας Σάμιος είπε...

Όπως κατάλαβες, στου κουφού την πόρτα...
Εδώ, θάχεις προσέξει, μανάδες - μπαμπάδες να κρατάνε στο ένα χέρι το μωρό τους και στο άλλο το τσιγάρο.
Δεν δίνουν αξία στην υγεία των παιδιών τους, σε μας θα δώσουν σημασία;

ci είπε...

Το χειρότερο είναι αυτό που λέει ο Domingo, δεν λογαριάζουν ούτε παιδιά.
Εννοείται πως αν θέλει κάποιος να καταστρέφει την δική του υγεία, ας το κάνει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην μού επιβάλλει τίποτα.
Και μετά την επιθετικότητα, τις ειρωνίες και την αδιαφορία των καπνιστών τόσα χρόνια, δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα (όποια) δικαιώματά τους!

Προτείνω πάντως το μπανεράκι να το κρατήσουμε και αργότερα:))

patsiouri είπε...

Εγώ καλέ να κάνω κάτι εγχειρισμένη γυναίκα????
Ήδη ο Νικόλας παραλίγο να με ξεκάνει το πρωί, δέσε τους εσύ και θα τους καπνίσουμε!!!