Τρίτη, Αυγούστου 28, 2007

Ασύμμετρες βλακείες

Ζούμε τη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει υποστεί μεταπολεμικά η χώρα μας. Τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία που θυμούνται όλοι οι ζώντες πολίτες αυτής της χώρας. Οι πληγές δε θα επουλωθούν εύκολα και σίγουρα αυτό που δε μπορεί πλέον να επουλωθεί είναι η βαριά τραυματισμένη αξιοπιστία της πολιτείας. Αποκαλύφθηκε με τον πιο δραματικό τρόπο πόσο αποσαθρωμένο και ανοχύρωτο είναι αυτό το κράτος. Πως είναι ξέφραγκο αμπέλι στον κάθε επιτήδειο. Πως δε μπορεί συντονισμένα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά να προστατεύσει τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

"Ασύμμετρες απειλές" μας είπε η κυβέρνηση ότι ευθύνονται για τις πυρκαγιές. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ελληνική 11η Σεπτεμβρίου, αλλά δεν τους βγήκε. Έδειχναν σε αόρατους εχθρούς για να κρύψουν τη δική τους αδυναμία. Να κρύψουν πως διέλυσαν το πυροσβεστικό σώμα, πως δεν εξόπλισαν όπως έπρεπε τους πυροσβέστες, που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες με όσες δυνάμεις έχουν. Να κρύψουν πως ευθύνονται για τις ορέξεις που άνοιξαν στους οικοπεδοφάγους κλείνοντάς τους το μάτι με την τροποποίηση του άρθρου 24 που προστατεύει τα δάση. Να κρύψουν πως έχουν αποχαρακτηρίσει όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις δεκάδες εκατομμύρια δασικής έκτασης. Να κρύψουν πως δεν τους καίγεται καρφί για τις φωτιές που καίνε ανθρώπους, δάση και χωριά, αλλά νοιάζονται μόνο για τα κουκιά τους...

Αλλά επιστράτευσαν την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για να βρουν και να συλλάβουν τους εμπρηστές. Και τους συνέλαβαν! Δυο εντεκάχρονα, μια γιαγιά κι έναν παππού! Αυτοί σκέφτηκαν και οργάνωσαν το σχέδιο εμπρησμού της χώρας. Αυτοί έκαψαν όλα μας τα δάση! Μπράβο στην κυβέρνηση Καραμανλή που αποκάλυψε ποιες είναι οι ασύμμετρες απειλές που επιτίθενται στα δάση μας!

Η ασύμμετρη βλακεία, που μας απειλεί, δεν έχει τέλος!

Ε Λ Ε Ο Σ ! ! !

Δευτέρα, Αυγούστου 20, 2007

Επιστροφή

Είναι γεγονός! Ο Σπιτόγατος είναι πάλι πίσω στο σπίτι του!
Διακοπές τέλος, λοιπόν, για φέτος. Τα κεφάλια μέσα!

Και δεν είναι και λίγα αυτά που πρέπει να γίνουν. Εργασίες πρέπει να παραδωθούν μέσα στο Σεπτέμβρη, μερικά μαθήματα στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου που θα διακοπεί από τις εκλογές και, φυσικά, ακόμα ψάχνω για δουλειά!

Ανάμνηση, πλέον, αποτελούν οι φετινές διακοπές και μαζί ανάμνηση ελπίζω πως θα γίνει και η σημερινή κυβέρνηση. Το ελπίζω, αλλά δεν το πολυπιστεύω, βέβαια. Πολύ φοβάμαι ότι ο χοντρός θα αποτελειώσει ό,τι έχει αφήσει μέχρι τώρα όρθιο. Φταίει που το εκλογικό σώμα είναι εντελώς αλλοπρόσαλο; Φταίει που μας έπιασε όλους μέσα στη θερινή ραστώνη και δε θα προλάβουμε να πούμε κιχ; Φταίει που κάποιοι έχουν περάσει εντέχνως στον κόσμο την εντύπωση ότι ο Γιώργος δεν κάνει; Λες και ο Καραμανλής που μιλάει καλύτερα, κουράστηκε πολύ να δουλεύει όσο είναι πρωθυπουργός. Λες και ο Σημίτης ήταν μάστορας ρητορικής, εντούτοις ήδη θεωρείται ένας από τους καλύτερους πρωθυπουργούς που γνώρισε αυτή η χώρα.

Θα παρακολουθήσουμε τις πιο βουβές εκλογές που έχουμε ζήσει ποτέ κι αυτό ο Κωστάκης το θεωρεί πρόοδο. Όχι ότι έτρεξε να προλάβει μήπως γυρίσει κι άλλο το κλίμα εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησής του. Όχι ότι έτρεξε να προλάβει πριν επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στην μίζερη καθημερινότητά τους. Όχι ότι έτρεξε να προλάβει μήπως ανοίξει η Βουλή και κατατεθεί το πόρισμα Ζορμπά για το ομόλογο και μάθει τις πομπές τους ο λαός. Όχι ότι έτρεξε να προλάβει για να μη γίνει μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση και προλάβουν οι ψηφοφόροι να συγκρίνουν ψύχραιμα. Αλλά επέσπευσε τις εκλογές για το υψίστης εθνικής σημασίας ζήτημα...της κατάρτισης του προϋπολογισμού!!! Ποιον κοροϊδεύει; Εκτός κι αν θέλει να ζητήσει λευκή επιταγή για όσα βάρη θέλει να φορτώσει στην ήδη παραφορτωμένη καμπούρα του έλληνα φορολογούμενου ή να ρυθμίσει το ασφαλιστικό όπως βολεύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αλλά αρκετά με τις εκλογές. Έχουμε ένα μήνα για να γράψουμε και να σχολιάσουμε πολλά. Και για όποιον έκανε υπομονή και διάβασε μέχρι εδώ, τον αποζημιώνω με δύο βιντεάκια από το 4th Rock Festival του Ηραίου στη Σάμο. Στο πρώτο οι Locomondo. Στο δεύτερο οι Aswad από το Λονδίνο. Απολαύστε τους!




Κυριακή, Αυγούστου 05, 2007

Το τελευταίο βράδυ του!

Αφού σας ευχηθώ καλό μήνα και καλές διακοπές σε όσους τις άφησαν για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού (σε όσους επέστρεψαν στις δουλειές τους και τη ρουτίνα από τώρα, δεν πρόκειται να ευχηθώ καλό χειμώνα από τόσο νωρίς...), προχωρώ σε επίκαιρα θέματα!

Απόψε κάνουμε το άει σιχτίρ πάρτι στο φίλο μας Monte Cristo! Αύριο το πρωί παρουσιάζεται! Μπορεί να είναι τυχερός και να παρουσιάζεται εδώ στο νησί, αλλά ο στρατός είναι στρατός! Κι απόψε λέμε να το κάψουμε!

Χθες το κάψαμε επειδή ήταν Σάββατο...





















































Οι φωτογραφίες είναι άσχετες με το θέμα, αλλά αποτελούν μέρος της ρουτίνας μου εδώ στη Σάμο!

Φιλιά σε όλους μέχρι το επόμενο ποστ!

Υ.Γ.: Από τα δικά σας δεν περνάω...δεν προλαβαίνω τώρα!